Jag unnade mig fotvård

Jag har länge gått runt och funderat på om jag borde vända mig till en fotterapeut för att underlätta för mina stackars fötter eller inte. Jag har ont i förhårdnader, känner jag, och det är sådana problem som jag inte själv kan råda bot på. Jag har testat att skrubba och fila själv och det blir bättre ett tag, men det varar aldrig. Jag kom därmed till slutsatsen att jag ska lägga lite extra pengar på att besöka en fotterapeut. I Haninge där jag bor finns det några stycken som arbetar med fotvård och jag ringde runt och kollade läget med dem innan jag bestämde mig för att boka en tid. Jag fastnade för Fokus på foten, som drivs av Eva och erbjuder just fotvård i Haninge. Hon är utbildad, såklart, och hon gav ett riktigt bra intryck första gången jag pratade med henne. Hon var sådär varm och trevlig och det gjorde att jag kände att jag skulle kunna ha en trevlig stund på hennes klinik. 

Jag bokade en tid och det fanns tider dagen därpå redan och eftersom jag är sjukskriven passade det. Besöket tog ungefär en timma, och inleddes med mjukgörande bad och sedan kollade hon noggrant fötter och naglar. Med specialverktyg slipades förhårdnaderna bort, och därefter fick man en skön kräm på. Nu några dagar efteråt kan jag säga att jag känner mig som en ny människa. Fötterna ska bära mig framåt i livet, och då är det viktigt att de också tas om hand.